Champagnehuset ble grunnlagt i 1951 av André Champion, og hans sønn Roland utvidet huset til den formen vi kjenner i dag. Roland Champion holder til i byen Chouilly, i Côte des Blancs, hvor eiendommen strekker seg over 18 hektar med utelukkende Grand Cru vinmarker.
I dag drives dette klassiske Champagnehuset av François og hans datter Carole. De produserer omtrent 85.000 flasker i året, inkludert Special Club “Blanc de blancs.” Special Club-konseptet ble lansert i 1971 av et dusin vindyrkere fra gamle familier i Champagne.
I begynnelsen dannet de en forening kalt “Club des Viticulteurs Champenois” og utviklet en spesialdesignet flaske kun for dem.
I 1988 ble både flasken og etiketten endret, og den nåværende emballasjen har vært uendret siden da. I 1999 skiftet klubben navn til “Club Trésor Champagne.”
For å bli medlem av denne klubben må produsentene gjennomføre all produksjon på egen eiendom, og alle medlemmer må følge klubbens regler for å sikre kvaliteten.
Reglene omfatter:
- To smaksprøver for kvalitetskontroll: Den første etter blending, når vinen fortsatt er “Vin Clair” (juice), og en annen etter 3 år (eller mer) av aldring “sur latte.”
- Kun årganger
Det er 26 medlemmer, og hver av dem kan produsere sin Special Club med egne teknikker:
- Blending eller “monocru” (kun én druesort)
- “Blanc de blancs” eller “blanc de noirs”; alder fra 3 til 10 år, brut eller extra-brut.
Produktark