Eva Fricke

Eva Fricke fra den nordtyske byen Bremen, hadde til og med fått jobb på Becks Bryggerier, men fant det altfor ensformig. Hun ville ha noe som var mere kreativt og mer i kontakt med naturen. Så først fikk hun en praksisplass bl. Annet på Weingut Anheuser i Nahe før legendariske vingården Pingus i Spania for å avslutte sin «verdensturne» i Australia. Tilbake i Europa ble hun ferdigutdannet ved vinuniversitetet i Geisenheim før hun fikk jobb som winemaker på Weingut Josef Leitz i 2004. En jobb hun hadde helt frem til 2011.

I 2006 fikk Eva Fricke litt vinmark i Lorcher Krone. Hele 0,24 hektar vinmark som ble til 600 liter riesling og var hennes aller første årgang i eget navn. I 2008 flyttet hun til Kiedrich og til en nedlagt vingård. Men fra 2011, da hun tok skrittet og sluttet hos Leitz, hadde gården hennes vokst til fem hektar. Eva Fricke produserte da 26.000 flasker. Fra 2012 ble alle vinene produsert økologisk og i dag, med sine 11 hektar, satser hun biodynamisk.

Alt det harde arbeidet til Eva Fricke har gitt fantastisk resultat. Ikke ble hun bare kåret som „Winzer-Aufsteiger des Jahres 2015“ i Frankfurter Allgemeine, men hun har også blitt kåret av det anerkjente gourmet magasinet Falstaff som» Årets nykomling» og Winemagazine Fine, utså henne til “Best Start Up Winery.”  De fleste av verdens vinskribenter som Robert Parker, Jamie Good, James Suckling og Janis Robinson nesten drukner Eva Frickes viner i poeng og superlativer. Og det er ikke uten grunn.