Historie

Den 3 generasjonen Touzot-familiedommen ligger i den nordligste delen av Mâcon-regionen, rett sør for Côte Chalonnaise. Deres 11 hektar vinmarker med utsikt over kommunen Martaily les Brancion, nær Tournus, er plantet med 70% Chardonnay og 30% Pinot Noir og Gamay (for Bourgogne Rouge, Mâcon Rouge og Crémant). Chardonnay-vinstokkene er plantet i flere perfekt utsatte bakker med ideell jord i leirkalk i en gjennomsnittlig høyde av 200 meter. I 2005 la Touzot  til den 3 hektar store vingården Les Parettes Chardonnay som de tilberedte og plantet selv. Den har en ideell eksponering mot sør og et tynt lag med steinete, varmebestandig jord over en seng av ren kalkstein. Chardonnay-vinstokkene er nå i gjennomsnitt 30 år, noe som gir en mer konsentrert og kompleks Mâcon-landsbyer.
Jeans sønn Frédéric overtok ledelsen av familiens domene i 2002, etter at han ble uteksaminert fra Lycée Viticole i Mâcon .

Han avsluttet bruken av ugressmidler og pløyer nå jevnlig jorden for å sikre den sunne tilstanden og oppfordre vinstokkens røtter til å gå dypt ned i kalksteins undergrunnen.

Frédéric Touzot mener omhyggelig beskjæring om vinteren, klipping g tynning av drueplanten i mange år, noe som gir en naturlig sunn atmosfære og forbedrer kvaliteten på vinen hans. Han bruker kun organisk gjødsel når det anses nødvendig ved tester av jordsmonnet. Touzot ser nå at druene hans nå er både sunnere og modnere ved høstingstiden. Miljøvennlig praksis brukes også inne i vingården, for eksempel resirkulering og rensing av skyllevann før det tappes bort. “Jeg prøver å være mer observant og oppmerksom på vingårdens behov,” forklarer Frédéric, “heller enn å bruke de samme praksisene hvert år. Ved å respektere naturen, forstår jeg mitt yrke bedre. ”