Cantalici

Historie

Familien Cantalici styrer dette fantastiske vinhuset i Gaiole in Chianti. Siden tidlig av nittitallet har brødrene Carlo og Daniele jobbet sammen med sin far Loris, sammen med de lokale vinprodusentene, før de startet etableringen av vingården og oliven produksjon.

I 1998 ønsket de imidlertid å lage egne viner og dra nytte av all erfaringen de hadde fått gjennom mange år. Da begynte de med å ny plante mye av vinmarkene sine. I dag driver brødrene med stor entusiasme og lidenskap for Biodynamisk drift og er sertifisert.

Det offisielle navnet på selskapet er L’ Antica Fornace di Ridolfo, og de valgte det fordi det forteller om historien som er datert tilbake på kart fra 1583. Det første beviset på ovnen, der de produserte murstein. Dette var for datidens gårdseier en medgift for giftemål til datteren til en velstående florentinsk borger. Den er nevnt i kartet, nøyaktig som “Ridolfo Zatis” ovn.  

Begge brødrene vet godt hvor mange faktorer som er involvert i prosessen med å produsere gode viner. Klima, jordsmonn, plassering av vinmarker, perfekt modenhet av druene, mye omsorg og utvalg av de beste druene. Og sist, men ikke minst, en lidenskap for kvalitet.

Produktark


TILBAKE TIL OVERSIKT
Scroll to Top