Les frères Couillaud

COUILLAUD er vinprodusenter fra far til sønn og datter gjennom generasjoner i Loire dalen. Familien lager raffinerte og elegante Loire-viner på muscadet, chardonnay og sauvignon, med friskhet, fruktighet og et unikt potensiale for lagring. Med en rik historie, unikt terroir, kunnskap, druesorter og sterke personligheter lager de unike viner fra Château de la Ragotier, Château de la Morinière, Domaine du Petit Château, Collection Privée og Bernier.

Château de la Ragotière

Slottet fra(1300-tallet) og den 30 hektar store eiendommen som ligger i hjertet av Muscadet ble kjøpt av brødrene Couillaud i 1979. Her er jorda rik på skifer og glimmer, druene modnes sent og de produserer velstrukturerte viner, spesielt gode for lagring.

Chateau la Morinière

Chateau la Morinière ble kjøpt i 1987 og er på 45 hektar. Eiendommen har blitt drevet til nye høyder, i dag med Amelie Dugue-Couillaud (som nylig ble årets unge forretningskvinne i Frankrike), sammen med familien. Eiendommen drives på en dynamisk og nyskapende måte.

La Morinière Vieilles Vignes, ligger opp til ett år på sitt bunnfall (sur lie) og med skallkontakt på en del av mosten gir dette viner med stor konsentrasjon. Deres Chardonnay er anerkjent for å være den beste i sitt slag fra Loiredalen.